Dorade uit de oven met dille-sinaasappelsaus…

Dorade met sinaasappel/dillesaus

Hoog tijd voor een ‘normale’ maaltijd. Na al die dagen van feestvieren, bier, soep en haringen, hadden wij wel behoefte aan een rustige maaltijd, aan een mooi gedekte tafel. En natuurlijk iets lekkers op de borden.

Ik wisselde de carnavalsfoto in de kop voor een rode kool; groente van dit seizoen. Er moest maar weer eens gewone Hollandse pot op tafel komen. Helaas geen rode kool te bekennen in de super.

Ik besloot er dan maar een mediterane maaltijd van te maken. Dorade had ik nog in de diepvries, een vaag recept in mijn hoofd. De rode kool wacht maar tot morgen.

  • Voor twee personen;
  • 2 niet te grote dorades, schoongemaakt
  • olijfolie
  • peper en zout
  • een paar dunnen schijfjes citroen
  • 6 verse laurierblaadjes

Bestrooi de binnenkant van de vis met peper en zout. Maak met een scherp mes drie inkepingen op de flank van de vis en stop daarin een blad laurier. Wrijf de dorades in met olijfolie. Stop een paar schijfjes citroen in de buikholte en leg de vissen in een met olijfolie bestreken ovenschotel. Verwarm de oven voor op 180 graden. Gaar de vissen in ongeveer 25 minuten.

Dien op met deze sinaasappel-dillesaus:

Dorade met sinaasappel/dillesaus

  • een klein bosje verse dille, fijngehakt
  • een eetlepel sinaasappelrasp (een liefst biologische schil van een sinaasappel schoonboenen en de buitenkant raspen)
  • 100 gram boter
  • 2 theelepeltjes mosterd
  • 2 hardgekookte eidooiers

Smelt de boter. Kruimel de eidooiers heel fijn en meng alles door de gesmolten boter. Verwarm de saus nog even (niet laten koken) en dien snel op met de dorade.

Wij aten er wat gestoofde venkel bij.

Een mooie ‘zonnige’ maaltijd! Goed om het sombere winterweer te verdrijven!

Kopje espresso toe.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *