Poussins met boursinsaus

poussins en brocolli

Zo af en toe moet de diepvries leeg en tot mijn verrassing vond ik dit keer nog twee mooie poussins in één van de lades. Meestal vul ik deze kleine kippetjes met gehakt, maar ik had ik geen gehakt op voorraad, en ook geen zin meer om weer naar de winkel te lopen. Ik grilde de kippetjes dus heel sec, gewoon in de oven. Een partje citroen in de buikholte, samen met een taktje rozemarijn. 45 minuten in de oven, op 170 graden.

  • Ik maakte er een saus bij met boursin:
  • 1 sjalotje, heel fijn gehakt
  • een klein klontje boter
  • een scheutje droge witte wijn
  • wat bouillon
  • een scheut room
  • 75 gram boursin
  • peper en eventueel zout
  • een bosje bieslook

poussins en brocolli

Verwarm de boter en fruit daarin het sjalotje zachtjes aan. Blus af met de witte wijn. Laat de wijn inkoken tot de helft en doe er dan wat bouillon bij. Laat nog wat inkoken, voeg dan de room toe en de boursin. Roer goed tot alles helemaal gemengd is en breng verder op smaak met peper en eventueel wat zout. Strooi er vlak voor het opdienen nog wat verse bieslook over.

© ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *