Goulaschsoep voor vééél mensen…

carnaval zondag soep voor veeeel mensen

Behalve ladingen, al dan niet, groen bier, moet er natuurlijk ook gegeten worden. Op Het Ministerie eten we soep en broodjes deze dagen. Stevige maaltijdsoep, voor veel mensen. De traditie wil dat onze vrienden, hun kinderen en aanhang hier soep eten. Zo tegen zeven uur ‘savonds rapen wij het gezelschap bij elkaar en verlaten we het feestgedruis om te gaan eten en wat uit te rusten. Hoewel, rustig is dat niet echt. Zondag telden we 31 gasten in totaal.

Anita bracht een pan kerriesoep mee. Het recept beschreef ik al eens. Goed voor zo’n 6 liter soep.

Zaterdag maakte ik goulaschsoep, recept voor ongeveer 8 liter soep:

 • 2500 gram rundvlees (sucadestuk is prima) in stukjes gesneden
 • 4 grote uien fijngesneden
 • 3 rode paprika’s, in stukjes
 • 1 rode peper in fijne reepjes
 • 2 winterwortelen in blokjes gesneden
 • 4 stengels bleekselderij
 • 2 eetlepels paprikapoeder
 • 1 eetlepel kummel
 • wat olie
 • water
 • peper en zout
 • 1500 gram aardappelen in kleine blokjes gesneden

Bak het vlees in porties rondom bruin. Bak in een grote pan de uien lichtbruin en voeg daarbij de porties aangebraden vlees. Voeg dan het paprikapoeder en de kummel toe en roer alles goed om. Dan de rest van de groenten erbij en de pan afvullen met water. Laat de soep op een zacht vuurtje trekken tot het vlees gaar is. Voeg dan de aardappelblokjes toe en wat zout. Als de aardappels gaar zijn nog even proeven en eventueel wat zout en peper toevoegen.

De kerriesoep ging zondag helemaal op. Van de goulaschsoep bleef een beetje over. Dat gebruikte ik de volgende dag als basis voor een flinke pan minestronesoep.

carnaval zondag 006

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *