Het is te warm om veel te eten en we moeten vroeg weg vandaag, een hapje dus. De tomaten/paprikamousse smaakte prima, echt iets voor warme dagen, een eetlustopwekker!
Daarna aten we nog een mootje gegrilde tonijn.
Neem 2 mooie moten tonijn.
Een flinke bos verse kruiden; peterselie, selderij, tijm, basilicum, mint heel fijn hakken.
2 teentjes knoflook, ook héél fijn hakken.
1 theelepel geraspte citroenschil
peper en grof zout (Liefst Fleur de Sel)
een flinke scheut goede olijfolie
pijnpitjes
2 pruimtomaten.
Meng alle fijngehakte kruiden, de knoflook, de peper en citroenrasp en giet er olie bij tot je een smeuïge massa hebt.
Leg de tonijn op een ingevette bakplaat en schep het kruidenmengsel op de tonijn, het moet een dikke laag zijn die de vis helemaal bedekt. Strooi er nog wat zeezout over en schik de tomatenparten er omheen. Giet over de tomaten een drupje olie en strooi er ook wat peper en zout over.
Zet de plaat onder een voorverwarmde gril en laat de vis zo 6-8 minuten grillen.
Serveer met de partjes tomaat een stukje stokbrood en een glas rosé.
© ellen