Een verfrissende mousse voor warme dagen. Zomaar tussendoor of als voorgerecht. Dat de kleur ook nog oranje is was me aanvankelijk niet opgevallen, maar het Kind riep enthousiast dat het een echt WK-hapje is!
Voor 6-8 personen;
500 gram rijpe tomaten
500 gram rijpe paprika’s
2 eetlepels tomatenpuree
suiker
1 teentje knoflook
5 blaadjes witte gelatine
200 gram room
zeezout
Citroensap, tabasco en verse mint.
De paprika’s halveren, van de zaadlijsten ontdoen en in kleine stukjes snijden.
De tomaten in stukjes snijden en met de paprika’s, de tomatenpuree, het teentje knoflook en een theelepeltje suiker in een pan doen. Laat het mengsel zo een uur zachtjes koken. Roer af en toe om aanzetten te voorkomen.
Week de gelatine in ruim water en los de blaadjes op in de warme massa.
Wrijf het mengsel door een haarzeef. Je hebt nu een fijne puree.
Voeg nu de helft van de room aan puree toe, heel voorzichtig, beetje bij beetje, onder goed roeren.
Breng de mousse op smaak met wat zeezout, citroensap en een paar druppels tabasco.
Voor het serveren de rest van de room stijfslaan. Verdeel de mousse over 6-8 mooie glazen. en laat de mousse zo minstens 3 uur in de koelkast staan.
Schep een laagje van de geslagen room op de mouss