INPETTO PESTO GENOVESE EN BROOD….

Ik ben geen voorstander van pesto uit potjes, ik vind het meestal in geen vergelijk staan met zelfgemaakte pesto. Maar in deze tijd van het jaar is er bijna geen echte mooie basilicum te krijgen en dan kan zo’n potje pesto een uitkomst zijn. Eerst maar proeven. Een beetje pesto op een stukje brood gesmeerd. Ik moet zeggen dat de smaak best goed is, zeker in vergelijk tot potjes pesto die ik wel eens kocht. Omdat dit het laatste stukje brood was heb ik besloten zelf een brood te bakken, met toevoeging van wat pesto en gedroogde tomaatjes. Het brood is prima gelukt en heel smakelijk dank zij deze toevoeging. 1 kilo bloem 1 lepel zout 2 zakjes gedroogde gist 1 eetlepel olijfolie 2 lepels pesto 4 zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Ik maak altijd een zetseltje met de gist en lauw water. (de hoeveelheid water is afhankelijk van de soort bloem enzovoorts, ongeveer 400 ml) De bloem met de olie en het zout erdoor op een hoopje. Een kuiltje in het midden maken en daar het gistmengsel ingieten. Vanaf de kanten de bloem door het mengsel kneden. Als alles goed gemengd is de pesto en de tomaatjes erdoor doen. (olijven zijn ook heel lekker, maar die had ik niet meer) Nog even flink kneden en het deeg op een warme plaats laten rijzen onder een doek. Als het volume bijna verdubbeld is nogmaals kort kneden en in vorm brengen. Bak het brood in een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer 40 minuten. Het brood is gaar als het hol klink als je er op tikt. Wij aten het brood met kaas en gerookte ham van de Sumiranboerderij.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *