Voor de spätzle gebruik je 1 ei per 100 gram meel (er bestaan andere recepten, in Beieren doet men er bv. meer eieren door) Ik maakte spätzle met; 300 gram bloem, 3 eieren, theelepel zout, flinke mespunt nootmuskaat. Roer dit alles eerst langzaam, later flink kloppend door elkaar, tot het deeg glimt. Zet het beslag dan ongeveer 20 minuten weg op een koele plaats. Zet een grote pan water op met zout. Wrijf het deeg door een hele grove rasp, of werk het deeg, vanaf een vochtige plank, met een mes, beetje voor beetje in de pan kokend water. Je krijgt dan min of meer dikke pasta slierten. Als de spätzle bovendrijven zijn ze gaar! (dat gaat heel snel) Schep ze uit de pan. In koud water even laten schrikken, laten uitlekken en dan, in een voorverwarmde schaal met gesmolten boter erover doorscheppen en snel opdienen. Wij dronken er een witte Bourgogne bij. Espresso toe.
© ellen