Natuurlijk moesten we vandaag ook gewoon eten. Ik ben dan zo bezig met hapjes en boodschappen dat ik dat bijna zou vergeten. Een rustpunt op zaterdag is altijd het bezoek van De Keizer van Monera, Gerard. Dan gaan we er even voor zitten, praten de week door en drinken een glas. Al een voorproeverij voor de kerstwijn gedaan en dat beviel prima! Toen kregen we honger!Een voorafje gemaakt van.. ja hoor, wéér oesters! Ik wilde een prijs/kwaliteitsvergelijk maken, en bij deze; Gisteren oesters van AH, Zeelandse oesters, 6 stuks voor € 3,98 (in een plastic doosje met vocht en gratis oestermes) Houdbaar tot 22 december. Kwaliteit redelijk. Vandaag oesters van Lidl, Zeeland oesters, 12(!) stuks voor € 3,99. Verpakt in een spanen doosje mét wat zeewier. Houdbaar tot 23 december. Kwaliteit supergoed. Op verzoek van Gerard nog een keer gegratineerde oesters gemaakt. De kwaliteit was echt stukken beter dan gisteren. (recept zie log dd 16 december 2005) Daarna lamskarbonaadjes snel gebakken in een platte open koekenpan, we aten er een beetje van de rijst bij, (zie eerder log vandaag), een groene salade en eigengemaakte mayonaise met véél verse kruiden en twee eetlepels kappertjes. Mayonaise maken zie log dd 4 september 2005. Voeg dan 4 eetlepels versgehakte kruiden toe, peterselie, selderij, lenteui en de kappertjes. Glas mooie (alvast kerstwijn) erbij en espresso toe. Gerard gaat nog even naar de schaatsbaan en ik bak nog een paar olijfbroden.
© ellen