Rijstsalade voor het feest morgen…

Vandaag alvast de start gemaakt voor het kerstdiner. Dat is altijd een heel gedoe. Het menu staat vast, maar dan welke wijn erbij? Vlees bestellen, vis bestellen, wijn bedenken, wijn vóór proeven, debatteren over het dessert, enzovoorts. Daarbij viert Paul morgen zijn verjaardag dan willen de gasten toch ook iets lekkers te drinken en te eten. Vanavond heb ik vast een grote pan rijstsalade gemaakt voor morgen, dat is altijd mooi en makkelijk eten voor een feest.

1 kilo pandan rijst, 2 eetlepels olijfolie, 2 uitjes, 2 teentjes knoflook fijngesneden, 100 gram gerookt spek, 2 tomaten, ½ rode en ½ groene paprika, een handjevol diepvriesdoperwten.

De ui, knoflook fruiten in de olie, het spek erbij doen en even meebakken. De tomaat en paprika erbij. Dan de rijst erbij en even goed roeren en laten bakken. (de rijst zuigt zo wat van de olie op, dat maakt het extra lekker) De doperwten toevoegen, en 1 ½ kopje water op 1 kopje rijst goed roeren, en zo, ongeveer 20 minuten, zachtjes laten koken. De rijst op een mooie schaal scheppen en de volgende dag koud eten met bijvoorbeeld een vlees of vis-salade.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *