Vandaag vieren wij onze trouwdag. Meestal gaan we dan ergens in een restaurant eten, maar Paul moet vannacht helaas werken en dan vinden wij het niet prettig om uit eten te gaan, de avond is dan zo kort. Ik maak nu maar een extra lekker etentje thuis. Jan en Ans wilden wel met mij naar de Sligro rijden en daar is zoveel lekkers te koop dat het niet moeilijk is iets te bedenken.
We beginnen de maaltijd met zelfgemaakte ravioli gevuld met spinazie en ricotta. De Sligro verkocht gelukkig echt pastameel, van harde durum tarwe want mijn voorraad was helemaal op.
Voor de vulling heb je nodig;
250 gram verse wilde spinazie
150 gram ricotta kaas
1 theelepel nootmuskaat
Zout, versgemalen peper
2 eidooiers
75 gram vers geraspte parmezaanse kaas.
Kook de spinazie in weinig water snel gaar, giet de groente af en pers er zoveel mogelijk vocht uit.
Meng de ricotta erdoor, dan de nootmuskaat, peper en zout, de eidooiers en tot slot de Parmezaanse kaas.
Maak een soepel pastadeeg van 300 gram bloem van harde tarwe, drie eieren en een snuif zout.
Kneed het deeg goed door en leg het dan een half uurtje, in plasticfolie verpakt, weg.
Rol het deeg dan met behulp van een pastamachine tot twee lange lappen van ongeveer 3 mm dikte.
Leg op steeds 5 cm afstand een koffielepel vulling op het deeg. Leg de tweede lap deeg erover en druk rondom de vulling goed aan, er mogen geen luchtbellen tussen zitten. Snijd de pasta met een deegwieltje in mooie vierkantjes en leg ze tot gebruik op een droge theedoek.
Kook de pasta 4 รก 5 minuten in gezouten water. Smelt intussen wat boter met een paar blaadjes salie erin. giet de pasta af en vermeng hem met de boter en salie. Strooi er eventueel Parmezaanse kaas over.