Pikant lamsvlees…

lamsvlees1

Pikant lamsvlees met een Oosters tintje
Dit recept is min of meer uit nood geboren. Ik had allerlei plannen voor het eten vandaag, maar gisteren geen tijd om boodschappen te doen.
Ik las vanmiddag nog eens in het boek “De Joodse keuken”, van Claudia Roden en liet me inspireren tot dit recept. Een beetje van mezelf en een beetje uit het boek dus vandaag.

Het lamsvlees had ik nog in de diepvries. Kruiden zijn er altijd in onze voorraadkast, een paar tomaten en een wortel ook.

Voor vier personen;
4 lapjes lamsvlees van de bout
1 lepel olijfolie
1 flinke ui, 2 teentjes knoflook
½ winterwortel in blokjes
4 tomaatjes
4 kruidnagelen
4 gedroogde pepertjes
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel komijn

Bak het vlees aan beide kanten bruin, haal het uit de pan en houd het warm.
Bak nu de ui en knoflook met de pepertjes in dezelfde pan even aan. De in partjes gesneden tomaat en de blokjes wortel erbij en ook even meebakken.
Doe het vlees weer terug in de pan en voeg de kruiden toe. Goed roeren, de bouillon erbij doen en het geheel zo ongeveer 1 uurtje zachtjes laten stoven.
Wij aten er witte boontjes bij en rijst.

De rode wijn van Wine Blogging Wednesday (Shiraz-Bonarda, ietsje zoet!) deed het prima bij de wat heftige specerijen.
Espresso toe.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *