Chocoladefontein.

 DSC01235

Vanuit de Nieuwe Wereld stuurde de Jongste Bediende een foto, getrokken op de Trouwerij die hij bezocht. Een beetje veel licht, maar al met al een prima foto.

Een zuil van keramiek is het centrale thema. Het bruidspaar heeft een vaas kado gekregen. Dacht ik…
Het Kind hielp me uit de droom. Het is een chocoladefontein. Een wat? Een chocoladefontein!

Op de afbeelding zie je het gevaarte in werking.
De metalen container onder de zuil bevat 5 kilo chocolade en een electrisch verwarmingselement om de chocolade te smelten. Via een soort wormsystheem in het binnenste van de kolom wordt de chocolade naar het bovenste schoteltje vervoerd en maakt vandaar af een vrije val naar een volgend schoteltje enzovoorts. Uiteindelijk komt de chocolade weer in de container en het hele spul begint van voor af aan.
In de tussentijd is het de bedoeling dat je een aardbei op een stokje, of een marshmellow of je vingers in de chocoladestroom steekt ten einde te kunnen smullen van het vloeibare goud.

Wat een ding. Hoe krijgen ze het bedacht. Ik probeer me een mening te vormen over het fenomeen, maar ik weet niet wat ik ervan moet denken.
Internet leert me dat het razend populair aan het worden is en met zekerheid niet gemist kan worden op een modern feest. Het Kind beaamt dat.
Ook leert internet dat je een fonteintje voor huishoudelijk gebruik al kunt bekomen voor de luttele prijs van 50 euro. Tja, ik weet niet…

chocoladefontein

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *