Gebakken mosselen…

12 oktober 012
Vandaag begint mijn vakantie! De komende week hebben we samen vrij en misschien gaan we er wel even tussenuit!
Vandaag heb ik weer eens in Veghel gewerkt. Collega Angela is al op vakantie, invalkrachten zijn voor Veghel niet te vinden dus ben ik een dag naar onze kleinste Fontys-locatie gegaan. Heel leuk weer eens daar te werken. Het blijft toch een speciale vestiging. Mèt keuken, mèt in de personeelskamer een enorm cognacglas (3 liter inhoud), gevuld met verse noten, mèt pils in de koelkast voor na het werk, mèt een keuken uitgerust om voor zeker 30 mensen te koken en ga zo maar door.

Paul kwam mij vanmiddag na het werk ophalen in en we besloten maar eens naar al onze paddestoelenvindplaatsen te gaan en te kijken of er iets te vinden was. Helaas, niets! Het zal snel moeten gaan regene of we krijgen dit jaar geen verse paddestoelen meer.
Onderweg dronken we een feestelijk kopje koffie met versgebakken appeltaart in Overloon en kochten we nog wat biologische groenten op Bronlaak. (Met een omtrekkende beweging naar huis dus!)

Wat er vandaag gegeten moest worden hadden we niet bedacht. Klein nadeel van ons biologisch vlees is dat we het diepgevroren bewaren: je moet ‘s morgens al bedenken wat er ‘s avonds gegeten wordt. Na thuiskomst maar even naar AH dus. En AH had gekookte mosselen en het waren nog mooie grote ook! Ik koop zoiets eigenlijk nooit maar vandaag toch maar eens geprobeerd.

Gebakken mosselen voor twee personen;
1 bakje voorgekookte mosselen van AH (150 gram)
beetje bloem
partje citroen, wat peterselie, peper en zout
olijfolie om te bakken

Schud de mosselen door de bloem en bak ze in de hete olie even snel bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met wat peper en zout.
Serveer met een partje citroen en wat (liefst zelfgemaakte) mayonaise.
De mosselen waren best lekker, anders dan zelfgekookte, minder kruidig, ik miste ook de groenten, maar prima te verwerken in snelle pasta of zoals ik vandaag deed, gewoon gebakken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *