Salade van Flageolets Verts

 9 oktober 006

Het Ministerie publiceert de laatste dagen alsof haar leven ervan afhangt. Maar goed, we ontvangen tegenwoordig ook dag en nacht bezoek. En dan moet het artikel voor Wine Blogging Wednesday morgen gepubliceerd worden, dus vandaag gekookt, gegeten, gedronken en geschreven. Druk, druk, druk…
Overigens ruikt het hele huis nu naar de stoofpot die op het fornuis staat te pruttelen. Lees het morgen.

Door al het getrubbel zouden we haast de maaltijd van gisteren vergeten.
We aten karbonades van het varken z´n haas. Ellen maakte daarbij een prachtige saus met behulp van mosterd uit Beaune; moutarde en grains, vers sinaasappelsap en room. Natuurlijk hielden we weer een hoop over, maar geen nood… Marleen komt gegrilde kip eten en je moet eens kijken hoe het restant van de saus daar bij past.

Als groentegerecht maakte Ellen een salade van Flageolets Verts, die zachte, groene, ietwat zoete boontjes die je koopt in blik of in pot. Het is een klassieker uit de Ministeriekeuken. Heel smakelijk, heel simpel, altijd bruikbaar.
Neem een pot of blik van die boontjes. Stort ze in een zeef en laat ze uitlekken. Zijn ze uitgelekt, dan kan het echt alle kanten uit.
Je snippert er bij voorbeeld een ui door, of je gebruikt uienringen. Teentje knoflook is ook prima, of een combinatie van ui en knoflook. Platte peterselie erbij en kappertjes, altijd goed. Er kan een vinigrette over, of alleen citroensap. Mayonaise kan ook, al dan niet opgeleukt met mosterd. Of die paprika die je nog had liggen en dat tomaatje. Kortom, bedenk het maar…

Toe aten we een stukje Morbier en twee plakjes Comté.
En natuurlijk espresso.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *