Paasgerechten deel 3; Zalm met een gepocheerd ei…

1 maart 2007 005

En nóg een Paasrecept; een gepocheerd ei op een plakje gerookte zalm. Een
mooie klassieke combinatie. Ik maak dit gerecht meestal voor een uitgebreid
ontbijt maar het is ook goed in te passen in een Paasbrunch of -lunch.
Neem
per persoon een snee van een rond brood (ik gebruikt een kaiserbroodje, de
korsten wegsnijden, of neem een gewone snee brood en snijd die mooie
rond)
Rooster het sneedje brood heel lichbruin.
Leg er een passende plak
gerookte zalm op en het gepocheerde ei . Strooi wat gehakte
peterselie of  dille op het bord en dien snel op. Voor de liefhebbers van een
oosters tintje kun je in plaats van dille of peterselie ook een klein spoortje
sojasaus op de bordjes druppelen.
Simpel en heel smakellijk.

ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *