Paasgerechten deel 2: Asperges met zalm…

Wat is er feestelijker voor een Paasbrunch of diner dan verse asperges uit
ons eigen land?

Extra feestelijk met roomsaus en gerookte zalm. Maak een saus van; 1 eetlepel
boter, 1 krappe eetlepel bloem, 3 soeplepels aspergebouillon (de schillen van de
asperges opzetten met koud water en 15 minuten laten trekken), ¼ l.room, 2
lepels gehakte peterselie. De boter smelten en de bloem erbij doen. Goed roeren.
Langzaam de bouillon toevoegen. Aan de kook brengen en de room toevoegen. Op
smaak brengen met peper en zeezout. De gehakte peterselie erdoor roeren. De
asperges gaarkoken. en op de borden schikken met een plak gerookte zalm en wat
saus.

Ik las vanmorgen in de krant dat op 12 maart, 70 liefhebbers de Rivaner,
Cotes de Remich (luxemburg)  tot  “Aspergewijn 2007” hebben gekozen.

Geen slecht idee van die liefhebbers. Wij ontdekten deze prima combinatie al
jaren geleden, maar… vertel mij waar je in Nederland Rivaner kunt kopen!

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *