Gehaktballetjes met Harissa in tomatensaus…

 

30 augustus 2007 023

Na een nacht werken wil Paul ‘s morgens wel iets eten als hij thuiskomt. Meestal houd ik daar rekening mee en is er iets over van de maaltijd van de vorige avond. Vandaag was er niets en deze laatste werkdag is toch wel iets speciaals dus besloot ik maar een lekker hapje te maken.
Zo stond ik deze morgen om 7 uur gehaktballetjes te draaien.

Speciaal voor Paul flink pittig.
Ik maakte kleine gehaktballetjes van halfom gehakt, gekruid met een eetlepel Harissa, peper,zout, nootmuskaat een fijngesnipperd uitje en wat peterselie. Even rondom aangebraden. Daarna bakte ik in dezelfde pan een fijngesneden ui en vijf kleine tomaten, ook fijngesneden.
Ik liet het geheel even doorpruttelen en deed de balletjes met saus in een ovenschaal. Een flinke hand geraspte kaas erover en 10 minuten onder de hete grill.
Een smakelijk ontbijt, of eigenlijk een lunchgerecht. Lekker met wat Turks brood erbij.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *