Ossenstaart uit de oven…

ossenstaart uit de oven

Mijn oren, neus en ogen zitten dicht, mijn kop zit vol snot en ik bulder de longen uit mijn lijf. Het zijn de kenmerken van een forse verkoudheid. Gelukkig heb ik het nú te pakken, met een beetje mazzel ben ik er met Carnaval vanaf. Ik liet er het Blaaskapellenfeest, gisteren bij Dientje, voor schieten, ik kwam de deur niet uit. Behalve dan in de vroege ochtend. Samen met hond Max heb ik een mooie bos Forsythia gestolen bij het voormalig politieburo. Over een week zullen de takken in bloei staan. Carnaval zonder bloeiende Forsythia is een gotspe in dit huis.

De belangrijkste culinaire gebeurtenis van het weekend was wel het “staartvlees uit de oven”. We schreven het al eerder, er wordt te weinig ossenstaart gegeten. Het is mooi vlees en de prijs is goed, ik betaalde deze keer acht euro per kilo. Je kunt er een prachtige bouillon van trekken, en het vlees leent zich voor een degelijke stoofschotel. Ik link je door naar een eerdere beschrijving van ossenstaart uit de oven.

We aten er Bucatini bij, een soort dikke holle spaghetti. Een glas rode wijn erbij , en daarna een kop espresso toe, met een stuk Valentijnsgebak.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *