Toen we met Pasen in Luxemburg waren heb ik op de markt in Arlon een aantal kruidenplantjes gekocht waaronder twee dragon planten. Alle planten zijn aangeslagen, het was daar net zo’n pestweer als hier, maar prima voor de plantjes. De dragon staat er prachtig bij, beter dan hier thuis. Zal wel aan de grondsoort liggen.
Ik gebruikte flink wat van de dragon voor de saus bij deze kippenpoten. Een hele kip was voor ons tweetjes even teveel, dus kocht ik kippenpoten van de Zwarte Hoevekip. Dat is zo fijn aan die grote supermarché’s, je kunt er niet alleen hele kippen in allerlei soorten kopen, maar ook ‘losse’ onderdelen. De Zwarte Hoevekip (Frankrijk) is een scharrelkip (Label rouge) met mooi stevig vlees. Langzaam stoven was een goede bereiding voor deze kip.
- Voor twee personen
- 2 kippenpoten van onbesproken gedrag
- 4 teentjes verse knoflook
- 1 sjalot, fijngesneden
- wat boter
- een scheutje droge witte wijn (ik gebruikte een Pinot blanc Grand Premier Cru, Coteaux de Remerschen. Een prima wijn, daarover later meer)
- een lepeltje bloem
- een klein bekertje room
- 2 eetlepels verse dragon, fijngehakt
- peper en zout
eh … die ‘espresso toe’, hoe maak je die op dit moment dan nog? (Aangezien je een machine wenst aan te schaffen)
MMM kip en dragon, een gouden combinatie.
Ik doe er tijdens het stoven hele takjes dragon bij, dan trekt de smaak / geur lekker in de kip. Tegen het einde takjes en blaadjes er uit vissen en fijngehakte blaadjes er in.
Ga ik proberen. Dragon genoeg, en kip is er altijd!