Kalfskarbonade met citroensaus…

kalfskarbonade met citroensaus

Ik maakte gisteren avond een zuurkoolschoteltje, uit de oven. De foto’s zijn echter niks geworden, dus ik grijp maar terug op een maaltijd van vóór het weekend. Kalfskarbonade met citroensaus. Het recept is niet zo moeilijk na te koken, maar ik heb het échte werk toch maar wijselijk aan Ellen over gelaten.

Bak de kalfskarbonaden aan beide kanten mooi bruin. Bak het in totaal zo’n 15 minuten (dikke karbonade wat langer), het vlees mag van binnen nog wat rosé zijn. Neem het vlees dan uit de pan en houd het warm.

Bak in dezelfde pan een gesnipperd uitje en een fijngemaakt teentje knoflook in het braadvet. Voeg een kop bouillon toe en roer de aanbaksels goed los van de bodem van de pan. Laat de saus inkoken tot maximaal 1/3 van het oorspronkelijk volume. Klop in een kom 3 eierdooiers los en voeg beetje bij beetje drie eetlepels citroensap toe. Giet dit mengsel bij de ingedikte saus en roer tot je een gladde saus hebt. Een handje gehakte peterselie erdoor en snel opdienen.

Ik geloof dat ik het zo goed beschreven heb, zo niet dan brengt Ellen morgen de verbeteringen aan.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *