Zelfgemaakte ravioli met spinazie en gorgonzola…

zelfgemaakte pasta met een vulling van gorgonzola en spinazie

Er waren technische problemen met web-log. Al dagen kunnen wij niet in het web-log werken. Er lijken nu wat zaken opgelost maar het blijft de vraag of ik dit stukje ook echt kan plaatsen. Ik schrijf toch maar even door want er was juist dit weekend zoveel bijzonders te melden.

Laat ik maar beginnen bij zaterdag; eigenlijk zou ik moeten werken van 12.00 tot 14.30 uur. Dan is de hele dag gebroken, maar goed, voor een keertje is dat niet erg. Wel erg was dat er om 11.00 uur iemand belde dat ik niet hoefde te komen. Verkeerde afspraak, weet ik wat. Dat was dus even gruwelijk balen. Hele dag verpest. Ik besloot er maar niet te diep over na te denken en iets zinnigs te doen. Zelf pasta maken is zo’n werkje waar ik altijd weer een goed humeur van krijg.
Neem 300 gram pastameel, een snuifje zout en drie eieren. Kneden, uitrollen en je hebt een prachtig deeg om verder te verwerken. Zaterdag maakte ik kleine vierkante ravioli en vulde ze met een mengsel van

ongeveer 50 gram gorgonzola
250 gram spinazie
een eidooier
wat peper zout en nootmuskaat

De spinazie even blancheren en dan fijnhakken. dan de rest van de ingrediënten erdoor mengen en de op deegplakjes leggen. Het ravioli dichtvouwen en de randen stevig dichtdrukken. Leg ze op een droge doek tot ze allemaal klaar zijn. Kook de ravioli gaar in gezouten kokend water. In ongeveer 4 minuten zijn ze gaar.

Schep ze uit de pan en giet er wat gesmolten boter over, of maak een sausje van wat room, gehakte spinazie en wat gorgonzola.

Kopje espresso toe en de dag was toch nog goed!
©ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *