Nog eens pasta met een saus van Trompet de Mort…

zelfgemaakte pasta met een saus van trompet de mort

Ik had wat teveel deeg gemaakt voor de ravioli, (of te weinig vulling zou je ook kunnen zeggen). ik hield in ieder geval gewoon wat over. Op mijn pastamachine zit de mogelijkheid om het deeg in platte vellen te verdelen of te versnijden in dunne spaghetti of tagliatelle. Ik koos om het deegrestant in tagliatelle te snijden.

Je kunt de pasta dan wel een dagje bewaren. Leg ze na het snijden losjes op een droge doek. En laat ze zo langzaam drogen. Gewoon in kokend water met wat zout, dan zijn ze in drie minuten mooi beetgaar.

tagliatelle

Ik maakte een saus met gedroogde trompet de mort, een zeer smakelijke paddestoel een catharellensoort. Ik ken ze eigenlijk alleen gedroogd. Je moet deze gedroogde paddenstoelen dus een half uurtje weken in warm water. Gooi het weekwater niet weg. Het is een uitstekende smaakmaker.

  • 15 gram gedroogde trompet de mort
  • 1 sjalot, heel fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • een klontje boter
  • een klein lepeltje bloem
  • wat room

Fruit het sjalotje en de knoflook in de boter even zachtjes aan. Voeg de bloem er bij en roer goed. voeg de room toe en roer tot je een gladded saus hebt. Misschien is de saus wat te dik. Doe er dan wat bouillon bij. Hak de geweekte paddestoelen en doe die in de saus. Laat alles 10 minuutjes heel zachtjes pruttelen.Breng verder op smaak met peper en eventueel wat zout.

Kook de pasta beetgaar, giet ze af en giet er een klein beetje olijfolie over. Serveer op borden en schep er een flinke lepel saus over. Versier met wat verse basilicum.

Een salade vooraf en een stukje kaas toe. Een prima zondagse maaltijd!

En natuurlijk een kopje espresso!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *