Pijlinktvisjes met aardappel en olijven.

pijlinktvisjes met aardappel en olijven

Het was een prachtige zonnige dag gisteren, dat vraagt om eten met een mediterraan tintje. Ik maakte een schotel van pijlinktvisjes en aardappel. Een beetje Portugees/Spaans. Je kunt dit gerecht van te voren klaarmaken en je kunt het warm of koud eten. Als je er nu aan begint heb je de hele dag verder de tijd om lekker in het zonnetje in de tuin te zitten.

 • Voor vier personen;
 • 1 kilo pijlinktvisjes
 • 4 middelgrote aardappelen
 • 1 rode ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 citroen
 • een handvol zwarte olijven
 • versgehakte koreander
 • 4 eetlepels olijfolie
 • wat chilivlokken
 • peper en zout

Maak de inktvisjes schoon en snijd ze in kleine ringen. Kook ze met een uitje en wat peterselie en selderie in een klein half uurtje gaar. Kook de aardappels beetgaar in laat ze afkoelen. Snijd de ui in heel fijne ringen. Hak de knoflook fijn. Rasp de schil van een halve citroen snijd de andere helft in kleine partjes. Meng peper, zout chilivlokken en citroenrasp door de olijfolie. Snijd de aardappels in blokjes. Schep de visjes, aardappelblokjes, ui, knoflook en olijven in een grote kom. Giet er het olijfoliemengsel over en meng alles goed door elkaar. Laat de smaken zo een paar uur goed intrekken. Serveer koud als salade of schep alles in een ovenschaal. Snijd de rest van de citroen in partjes in schik die tussen de visjes. Verwarm op 180 graden en zet de schotel 20 minuten in de oven.

Geef er een groene salade bij van jonge kropsla.

Een kopje espresso toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *