DORADE Á LA LEA LINSTER…

We aten de heerlijke sla uit  Julia’s tuintje, met een tomaatje en een paar ringetjes ui, beetje olijfolie en citroensap. Simpel maar lekker.

We aten vanavond ook dorade naar een recept van Lea Linster. Ik maakte dorade al eerder in de oven, de speciale toevoeging van Lea Linster is laurierblad. De laurier geeft een bijzonder smakelijk aroma.

Neem (per persoon één dorade,)maak ze schoon schub de buitenkant en wrijf ze in met grof zeezout.

Snijd de dorade aan de bovenkant drie maal in tot de graat. Steek in elke inkeping een laurierblad.

Smeer een bakplaat in met wat olijfolie en leg de dorades erop. Bak de vis in een voorverwarmde oven op 180 graden in ongeveer 25 minuten gaar.

Serveer de dorades met de nog een paar druppels van beste olijfolie die je kunt krijgen en een schijfje citroen.

We aten er een paar aardappeltje uit de oven bij.

Een stukje Morbier toe. En espresso.

Een heerlijke maaltijd, Lea Linster zegt dan; “Voilá!”.

Recept uit haar boek “Rundum Genial!”

Wilhelm Goldmann Verlag 2005, Munchen

ISBN 3 442 39084 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *