ENTRECÔTE EN WORSTJES VAN DE GRILL…

Daar valt weinig over te zeggen, misschien, ten overvloede, een paar tips; Koop een goede entrecôte van eerlijk rund, liefst een beetje dooraderd. Leg het vlees op tijd uit de koeling zodat het niet ijskoud op de gril komt. Smeer het vlees aan beide zijden met een klein beetje olijfolie in. Prik niet in het vlees, je kunt door erop te duwen voelen hoe gaar het ongeveer is; veel veerkracht is het vlees nog heel rood, minder veerkracht is dus meer gaar. Laat het vlees na het grillen even rusten voor je het aansnijdt. Strooi er dan nog wat versgemalen zeezout en zwarte peper over.

Ik heb er een pittige tomatensaus bij gemaakt; 1 ui en 3 teentjes knoflook heel fijn gesnipperd even in de olijfolie aanfruiten. Dan een blikje pomodorini (kleine, Italiaanse tomaatjes) erbij doen. Laat dat even goed doorstoven. Dan een flinke eetlepel driedubbel geconcentreerde tomatenpuree en een paar lepels bouillon. Voeg wat oregano en peper en zout toe en laat de saus zo ongeveer 30 minuten indikken. Op het laatste moment nog wat verse basilicum, peterselie en een paar zwarte olijven. 

Een salade van komkommer, tomaatjes, ui, bieslook, tuinkers, olijven, pepertjes met een lichte dressing van olijfolie, goede wijnazijn, peper en zeezout. Een paar in de schil gekookte aardappeltjes erbij en klaar; echt eten voor een zonnige dag. Stukje comté toe. En espresso.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *