ENTRECÔTE, ANDIJVIE EN BOURSINSAUS…

Vanavond een entrecôte met andijvie. Na het werk meteen en paar boodschapjes gedaan. Toen ik thuis kwam bleek dat we allebei vergeten waren vlees uit de diepvries te halen. Leuk voor Max, nog een wandelingetje. Snel vlees vandaag dus, een entrecôte bij de slager gekocht. Erbij andijvie en Boursinsaus.

75 gram boursin, 1 koffielepel boter, 1 sjalotje fijngesnipperd, 1 koffielepeltje bloen, 1 kop bouillon, scheutje room, beetje bieslook. De sjalot in de boter even laten uitzweten, de bloem erbij doen en goed roeren. De bouillon toevoegen en roeren tot er een mooie romige massa ontstaat. Dan de Boursin in stukjes toevoegen en alsmaar blijven roeren. De saus afmaken met wat room, peper en wat vers geknipte bieslook. De entrecôte heb ik simpel gegrild. 

De andijvie even gesmoord met een uitje, knoflook, tomaatje, beetje spek, olijfolie. Stukje kaas toe, vandaag een stukje Cheddar, maar daarover later meer. Espresso toe.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *