GARNALEN…

Vanavond aten we grote garnalen. Het is inmiddels wat laat voor ons dagelijkse verslag, maar het Carnaval is hier nu echt begonnen! Aan de overkant (ons buurtcaf√©) zit al veel volk, iedereen vol goede zin om er een mooi feest van te maken. Er spelen meerdere blaasorkesten. Het is buiten verschrikkelijk koud, een felle noord-oostenwind, carnavalsmode is korte oranje rokjes, brrr…. Vanmiddag tussen Heusden en Asten kwamen we al een hele groep carnavalsvierders tegen, op de fiets, in korte broek of rok, in de felle wind, midden in de vlakte, mooi…. Misschien later wat foto’s. Nu toch even over het eten; We aten vanavond grote tijgergarnalen. De garnalen ontdooien, droogdeppen en snel in de olie bakken. (Een teentje knoflook pellen en pletten onder een groot mes en in de olie meebakken.) Serveren met; een sausje van soja en wasabi, of Chinese bonensaus of gewoon mayonaise met een teentje knoflook en veel groene kruiden ( platte peterselie,selderij,basilicum). De wijn is geproefd, het bier staat koud, de pakjes zijn klaar, de stemmen gesmeerd, kent Paul de tekst nog??? Vanavond al veel bezoek gehad en telefoontjes over en weer. Klopt alles? Moeten we nog iets maken, is mijn outfit helemaal goed, maak je nog een ding voor over mijn jurk??? De hond wil nog een rondje om de kerk. Kortom het grote feest is begonnen.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *