De tijd dat de chauffeur van de bierbrouwer tijdens carnaval aansluit bij de polonaise en vergeet dat hij ook nog andere kroegen moet bevoorraden, is voorbij.
Carnaval vraagt voor bierbrouwers om een nauwgezet draaiboek.
Het voorkomen van onvoorziene wendingen en het zorgen dat kasteleins niet zonder bier komen te zitten, is een logistiek hoogstandje van formaat.
Hoeveel bier er gebrouwen wordt, blijft onduidelijk. Om de concurentie niet wijzer te maken houden de bierbrouwers de kaken stijf op elkaar.
Bavaria heeft alle verloven van de chauffeurs en binnendienst medewerkers ingetrokken. Tijdens carnaval doen zes tankwagens met gemiddeld 10.000 liter bier, tot diep in de nacht 200 cafe’s en feesttenten aan.
De afgelopen weken heeft Bavaria bij afnemers in het Noorden een grotere voorraad gestald.
“De komende dagen worden alle wagens in het Zuiden ingezet”. Aldus Bavaria directeur Drankhandel Ward Koevoets.
De logistiek hier in huis loopt prima. Veel vrienden stallen hun fiets deze dagen achter ons huis. (Wij wonen dicht bij het centrum.) Natuurlijk drinken we dan ook een glaasje bier voor we met z’n allen vertrekken naar het cafĂ©. En als we moe zijn en naar huis gaan, staat de soep klaar! Dat is een traditie van vroeger toen Paul’s ouders nog in ons huis woonden.
Moeder ging niet carnaval vieren maar zat, in boerenkiel, te wachten tot iedereen thuis kwam.
En ook toen al stond de soep klaar en waren de broodjes gesmeerd. Dat houden we zo!