MOOI KAASMOLENTJE. (KAASMOLEN 1)…

De vorst is uit de lucht, het zonnetje schijnt. Ik kreeg het zowaar warm onder mijn zware leren jas. Ik zag dat de “kiepkes” in de tuin van de Keizer alweer holletjes in de grond hadden gekrabd waarin ze lagen te zonnebaden. En hond Max dartelde ook alsof het voorjaar was aangebroken. Onzin, het is pas januari. Toch kon ik het niet laten om aan het eind van de ochtendwandeling een bosje narcissen te kopen. Maar ter zake: Alweer enige jaren her kreeg het Ministerie een prachtig kaasmolentje ten geschenke van de Vrienden en Vriendinnen. Sinds dien staat het te pronken op een prominente plaats in de keuken. Het komt uit Italë en de ontwerper heeft zich beslist niet verveeld aan de tekentafel. Wij zijn er dan ook zeer trots op. Eén minpuntje: je kunt er niet mee malen. Gebruik je het als tafelmolen dan is het gedoe omdat je het geval niet kunt bedienen en tegelijk de kaas op je gerecht mikken. Gebruik je het om tamelijk zachte kaas te raspen dan zit het containertje onmiddellijk vol en verkleeft de massa onder druk van het nieuwe raspsel. En gebruik je het voor oude harde stukken, dan laat-ie het helemaal afweten. Wel een prachtig molentje, toch? Ik zou graag het merk weten van dit sieraad. Als iemand het herkent, laat dan even een berichtje achter. Zie ook log 02 februari 2006.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *