Ik deed vrijdag boodschappen en kocht een pompoen, eigenlijk meer omdat ik ze wel decoratief vind die pompoenen. Ik leg ze meestal in de vensterbank en daar liggen ze dan een paar weken mooi te zijn…
Gisteren had ik opeens zin in een dikke, fluwelig gebonden soep, de pompoen keek mij nog even mooi aan…en ik zette het mes erin…
Voor een flinke pan soep:
- 1 pompoen
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel gember, zeer fijn gehakt
- 1 theelepel komijn
- 4 kleine gedroogde chilipepers, fijngestampt
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 aardappel in kleine blokjes gesneden
- 1 rijpe soeptomaat, het vel eraf en in kleine blokjes snijden
- 100 gram verse geitenkaas
- 1500 ml bouillon
- voor de decoratie nog wat verbrokkelde geitenkaas
- verse gehakte koriander
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de pompoen in parten en verwijder het zaad en het vezelige vruchtvlees. Verwijder de harde schil met een scherp mes. (een lastig karwei, snijd de pompoen in kleine parten dan kun je de schil er makkelijker afsnijden). Snijd de pompoen dan in stukken van ongeveer 2×2 cm.
Meng de knoflook, chilipepers, gember en komijn door de olijfolie. Schik de stukken pompoen en de blokjes tomaat in een ovenschaal en schep er het olijfolie-mengsel over. Zet de schaal in de oven en laat de pompoen in ongeveer 20 minuten garen. Schep af en toe een keer om.
Verwarm intussen de bouillon en kook daarin de aardappelblokjes gaar. Doe nu de pompoenstukken bij de bouilon en pureer alles met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de verkruimelde geitenkaas toe en wat koriander. Verwarm tot de kaas gesmolten is.
Schenk de soep op de borden en bestrooi met nog wat geitenkaas en koriander. Geef er knapperig stokbrood bij.
Kopje espresso toe.
ellen.