Alweer Arlon…

markt Arlon

Ik denk wel eens, we herhalen onszelf te vaak met dit web-log. Maar dat kan nu eenmaal niet anders. Je kunt niet iedere dag volstrek origineel koken. Je kunt niet voortdurend verslag doen van geheel nieuwe streken en oorden die je bereisde. Maar dat hoeft gelukkig ook niet. Zolang de foto’s mooi blijven, de artikelen aantrekkelijk. En de afgelopen vijf jaren is gebleken dat onze lezersschare zich vernieuwd. Er vallen mensen weg, er komen anderen bij. Nieuwe lezers die de oude artikelen niet teruglezen, en waarvoor je dus gerust in herhaling kunt vallen. En geschreven moet er nu eenmaal worden…

Ik vertelde je al eens van de donderdagmarkt van Arlon. Van die man met zijn Corsicaanse hammen. Een stukje verderop staat een man met bergkazen. Van de mooiste kwaliteit en heel divers. Uit de Savoie, uit de Comt√©, uit de Jura en uit Zwitserland. En hij doet ook in hammen. Ardense hammen, Franse hammen en een enkele Italiaanse. Achttien maanden gedroogd of meer. Ze worden aan stuk verkocht. Snijden doe je zelf thuis. En hoe dat geurt aan die kraam…

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *