HEEK IN MOSTERDSAUS…

Vanavond eindelijk weer eens vis. Door alle feestdagen slecht gezorgd voor onze normale voorraad vis. We zijn wel een paar keer naar de markt geweest, maar dat was dan steeds voor 20 personen, bijzondere kerstrecepten enzovoorts. Wij kopen in Helmond op de markt meestal een paar soorten vis. Die gaan in porties in de diepvries. De laatste portie uit de diepvries was gefileerde heek, die hebben we vandaag gegeten. Heek in mosterd-roomsaus.

Saus: smelt een klontje boter in een steelpan, 1 fijngehaktje sjalot even smoren in de boter, 1 lepel meel en een flinke lepel grove mosterd toevoegen, 200 ml visbouillon erbij doen, goed roeren. Een flinke scheut room erbij en even door laten koken. De vis in een platte ovenschaal schikken met wat ringetjes dungesneden ui en een beetje peper en zeezout. De saus erover gieten en de schotel 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden laten garen. We aten er spinazie bij en rotelle (een kleine ronde pastasoort, die mooi saus ‘meeneemt’). Een glas Bourgogne (Hautes CĂ´tes de Beaune) maakte de maaltijd af. Stukje kaas toe. En espresso.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *