GEGRILDE KIP…

Vanavond hebben we kip gegeten. Gegrilde kip met citroen en knoflook. Koop wel een fatsoenlijke kip, anders heeft dit recept geen zin. De blauwige batterijkippen smaken in het meest gunstige geval naar water. Bovendien gunnen we een kip toch ook een aardig leventje, daar wordt het beest alleen maar lekkerder van. Wij aten een Poulet de Paysanne, gevoed met 100 % plantaardige grondstoffen, mineralen en vitamines, waarvan 75 % granen. De kip heeft tenminste 81 dagen geleefd. Een boerenscharrelkip met vrije uitloop.

Stop een schoongeboende citroen (kop en kontje afsnijden voor nóg meer geur en smaak) in de kip samen met een flinke tak rozemarijn. Smeer de kip in met olijfolie en leg haar in een voorverwarmde hetelucht oven op 200 graden. Draai de oven na een half uur terug naar 180 graden. Laat de kip zo één uur per kilo grillen. Af en toe bedruipen met nog wat olie. Maak een mengsel van een paar lepels olijfolie een halve lepel grof zeezout en 4 teentje knoflook uit de knijper en bestrijk de kip hiermee in de laatste tien minuten. Voor het opdienen even laten rusten.  

Wij aten er een grote salade bij van gemengde andijviesla, tomaten, ui, ei en pijnpitten. Toe een stukje Comté kaas. En espresso.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *