linzen met runderworstje…

linzenschotel met runderworstjes

Ik had nog net genoeg van de linzen uit Berry om een maaltijd voor ons twee te maken. Ik vind een linzenschoteltje altijd wel lekker makkelijk. Een frisse salade erbij en eventueel wat vlees, een lekker stuk knapperig brood en klaar. Vandaag aten we er een paar runderworstjes bij en maakte ik de linzen klaar met veel groenten. Meestal voeg ik ook wat spek toe maar dat had ik niet meer in huis. Er lag nog wel een half chorizzo worstje, dat bleek ook heel geschikt.

 • Linzen met groenten voor twee personen:
 • 1 kop groene linzen
 • 1 uitje, fijngehakt
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 1 winterwortel in kleine blokjes
 • 1/4 knolseldrie in kleine blokjes
 • een stuk chorizzoworst in dunne plakjes
 • 2 tomaten in blokjes
 • 1 blaadje laurier
 • een mespuntje chilipoeder
 • peper en zout
 • wat versgehakte platte peterselie
 • wat verse basilicumblaadjes

Smoor de knoflook en het uitje even goudbruin in de olijfolie. Voeg de knolselderie, wortel, het chilipoeder en de plakjes worst toe en bak ze even zachtjes mee. Dan mogen de linzen en het blaadje laurier erbij en zoveel koud water tot de linzen onderstaan. Laat de linzen zo ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Voeg in de laatse 5 minuten de tomaten erbij. Giet eventueel overgebleven water af.
Strooi er wat verse peterselie en basilicum over. Breng verder op smaak met peper en zout. Doe het zout er pas door als de linzen gaar zijn anders worden ze taai.

Een paar rundersausijsje erbij en een groene salade.

En natuurlijk espresso toe!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *