Hazenrug in rodewijnsaus…

Hazenrug. Alweer haas!!! Misschien zijn er mensen die dit een straf zullen vinden, maar wij zijn gek op haas en vinden het dan ook helemaal niet erg twee dagen hetzelfde te eten. Vandaag een ander deel van het beest. De rug  De saus wordt toch elke keer anders, vandaag de saus van gisteren als basis gebruikt, daarbij rode wijn, scheutje port en wildbouillon, flink in laten koken, proeven, versgemalen peper erbij. Zo’n soort saus groeit! Nooit bouillon van blokjes gebruiken, of zout toevoegen, dan kan het niet snel verkeerd met deze saus. In de Franse plattelandskeuken spreekt men van “eeuwig durende saus”, een beetje erbij , een beetje gebruikt, weer een beetje erbij enzovoort. De hazenrug krap 30 minuten braden. (al vóór je het vlees braad beginnen met de saus) Het vlees even laten rusten en dan aan tafel aansnijden. We aten er spruitjes bij en voor mij Elzasser spätzle. Een stukje kaas toe. En espresso. Wel heel luxe eten voor een maandag, maar een gekregen beest moet opgegeten worden. Eigelijk wel bijzonder genoeg voor bijvoorbeeld Kerst? Bedenk dat één hazenrug net genoeg is voor twee personen. Veel bot en weinig vlees. Je kunt ook hazenrugfilets kopen, maar dat is lang niet zo smakelijk als mét bot. En het is niet moeilijk om ze, na het braden, aan tafel van het bot te snijden. Een scherp mes doet wonderen.

© ellen

One thought on “Hazenrug in rodewijnsaus…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *