Dorade op z’n Grieks…

Vanavond Dorade op z’n Grieks, erbij spinazie en voor mij een paar frieten.

1 dorade per persoon, flinke scheut olijfolie, 1 citroen ( even schoonboenen, halveren en de helften in heel dunne plakjes snijden), 1 grote ui of 2 kleine, 1 bosje korriander, 3 kleine tomaatjes peper, zout.

De Dorade schoonmaken, een ovenschotel invetten met een beetje van de olie. Daarop een laagje in ringen gesneden ui en citroen. De korriander fijhakken en over het citroen/ui mengsel strooien. De tomaatjes in kleine partjes erbij doen, en hierop de vis leggen. Schik de rest van de ui / citroen / tomaat rondom en op de vis. Strooi er peper en zout over en de rest van de olie. Zet de vis ongeveer 25 minuten (afhankelijk van de dikte vd vis) in een voorverwarmde oven op 200 graden

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *