Mosselen met knoflookmayonaise…

9 jan. 2011

mosselen

Een beetje rommelig begin van dit nieuwe jaar maakt dat we deze week niet zoveel geschreven hebben. Ik heb nog vakantie en dan moeten er meestal een hoop klusjes gedaan worden in huis. Wat schilderen, een extra schoonmaakbeurt, bezoekjes hier en daar, en nu ben ik ook nog begonnen met een nieuwe boekenkast te maken… Tja, dat is geen vakantie, dat is werk! Maar goed, natuurlijk moeten we tussendoor ook eten en drinken. Snel-klaar gerechten dus deze week. Daarom overigens niet minder lekker. Neem nu zo’n pan mosselen; klaar in een paar minuten, wat knoflookmayonaise erbij en je hebt een heerlijke snelle, gezonde maaltijd. reken per persoon één kilo mosselen.

 • Mosselen met prei en knolselderij
 • 2 kilo Jumbo mosselen
 • 1 grote prei
 • 1/2 knolselderij
 • een klontje boter
 • witte wijn
 • peper

Was de mosselen en kijk ze na op open en beschadigde schelpen. Was de groenten en snijd ze in kleine blokjes. Verwarm de boter in de mosselpan en smoor daarin de groeten een paar minuutjes aan. Doe de mosselen erbij en overgiet ze met een glas droge witte wijn. Strooi er wat peper over en sluit de pan. Als na een paar minuten de schelpen open zijn, zijn de mosselen klaar.

knoflookmayonaise

Maak er zelf mayonaise bij;

 • 2 eidooiers
 • een koffielepel grove mosterd
 • zout, peper en wat citroensap
 • zonnebloemolie (eventueel met een scheut olijfolie erbij)
 • 2 teentjes knoflook uit de knijper

Doe de dooiers, mosterd, peper en zout in een mengkom en klop met de mixer. Giet de olie er druppel voor druppel bij tot de massa begint te binden. Dan mag de olie er met grotere hoeveelheden bij gegoten worden tot je een mooie hoeveelheid mayonaise hebt. Proef en breng verder op smaak met peper, zout, misschien wat meer citroensap. Voeg de knoflookpulp toe en roer goed door. Lekker met wat frietjes of knapperig stokbrood.

Espresso toe!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *