ZALM UIT DE OVEN MET VÉÉL KRUIDEN…

Ook ik ben een beetje met Rick Stein bezig geweest vandaag, (iemand moet er de plaatjes bij zetten), en dan kun je bijna niet anders eten; vis

Ik had nog zalmfilet in de diepvries. Dit gerecht is heel makkelijk te maken, en kost weinig tijd, heel geschikt voor een doordeweekse dag dus.

Verwarm de oven voor op 200 graden
Een flink stuk gefileerde zalm. (liefst mét het vel, aan één kant er aan)
Een grote bos verse kruiden; peterselie, selderij, basilicum, eventueel dille, één of twee teentjes knoflook, een sjalotje; dit alles heel fijn hakken en in een kom doen.
De schil van een schoongeboende citroen fijn raspen (zonder het wit)
Een beetje citroensap en een scheut olijfolie over de kruiden gieten zodat er een mooie pasta ontstaat.
Een ovenschaal invetten met een beetje olie.
De vis in de schaal leggen met het vel naar beneden. Beetje peper en zout erover.
En dan de kruidenpasta erop smeren zodat de hele bovenkant en de zijkanten bedekt zijn.
De vis nu in de voorverwarmde oven ongeveer 15 minuten laten garen.
Opdienen met pasta of rijst.

Lekker is ook nog wat kleine stukje witbrood over de kruidenpasta te strooien, maar dat doe ik niet vanwege de extra koolhydraten.

Wij aten er vandaag aspergetips bij en ik wat pasta.
Kaas toe en daarna espresso met chocolade. (van de week in Duitsland mijn favoriete Lindt met sinaasappel, en voor Paul Lindt 85% gekocht)

Wij hielden een stukje zalm over (er kwam vandaag niemand langs) deze zalm is prima de volgende dag koud te eten met een salade, of gewoon op een stokbroodje mee naar je werk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *