Gisteren aten we bloemkool. Ik moet zeggen dat dat al lang geleden was. Bloemkool begint hier in huis bijna een ‘vergeten’ groente te worden, terwijl we het allebei best lekker vinden. Vaak zijn die bloemkolen ook wel erg groot voor twee personen. Ik kocht een mooi klein exemplaar en maakte er in plaats van het gewone ‘papje’, een saus bij met roquefortkaas.
- voor twee personen:
- een klein bloemkooltje
- een krappe lepel boter
- een krappe lepel bloem
- wat kookvocht van de bloemkool
- 75 gram roquefortkaas
- wat versgehakte platte peterselie
Kook het bloemkooltje in gezouten water beetgaar. Maak intussen de saus; Smelt de boter en laat daarin de bloem even aanzweten. Voeg er een paar lepels van het bloemkoolkookvocht bij tot de saus mooi vloeiend is. Doe er dan de roquefort bij in kleine stukjes en laat het geheel even zachtjes doorkoken. Maak af met wat verse peterselie.
Wij aten er aardappelpuree bij en een biologisch schouderkarbonaadje.
Kopje espresso toe.
© ellen.