Vanavond, na een lange warme werkdag, een snelle maaltijd. Tonijnbiefstukjes met een flinke laag kruidenpasta even onder de gril van de oven. Het is warm hier en dan kun je kiezen voor de barbeque, of gewoon buiten gaan zitten en de oven of gril zijn werk laten doen. Wij kozen voor het laatste, even voorbereiden in de keuken, vis onder de gril en klaar.
Voor twee personen;
2 tonijnbiefstukjes (niet te dun, anders worden ze erg droog)
1 bosje platte peterselie, een plukje tijm, zo’n 20 blaadjes basilicum, een teentje knoflook, de geraspte schil van een halve citroen.
zeezout en peper
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel pijnpitjes
Leg de tonijn op een ingevette ovenschaal
Hak de kruiden met de knoflook heel fijn. Giet de olijfolie in een vijzel en voeg de gehakte kruiden toe. Meng alles goed door elkaar, voeg zout en peper toe en de citroenrasp en roer tot je een mooie smeuïge pasta hebt.
Dek daar de tonijn helemaal mee af, strooi er de pijnpitjes over en zet de schaal in de oven onder de hete gril, op 220 graden. Laat de tonijn nu ongeveer 8 minuten grillen, afhankelijk van de dikte.
De vis moet van binnen nog mooi roze zijn.
Een tomatensalade smaakt er heel goed bij. Neem 6 Tasty Tom tomaatjes en snijd die in kleine blokjes. Voeg wat kappertjes, fijngehakte ui, basilicum, peper, grof zeezout en olijfolie toe.
Als de tomaatjes mooi rijp zijn laten ze wat vocht los als je ze zo fijn snijd. In combinatie met de tonijn smaakt dat heel goed.
Serveer de tonijn met wat van de olie die uit de pasta vrijkomt tijdens het grillen.
Wij aten er kleine pasta, farfalle, bij.
Een stukje Morbier kaas toe.
En de Wine Blogging Wednesday wine van deze maand; 2005 Pinot blanc Jean Rosen.
Helaas konden we de twee wijnen niet vergelijken, alleen de Elzasser was te koop hier. Zaterdag wordt de Duitse Pinot weer geleverd. Dan een uitgebreide proef.
Ik wil wel vast verklappen dat ik mijn glas met een scheut cassis gemengd heb na de maaltijd.
Espresso toe.
© ellen