Een kalfsbiefstukje vanavond, snel klaar na al het werk vanmiddag.
Voor vier personen;
4 biefstukjes, inwrijven met peper en grof zeezout
klontje boter.
kopje bouillon
8 blaadjes salie
kopje witte wijn
6 teentjes knoflook
De knoflook in een klein beetje boter even rondom smoren, dan de bouillon erbij gieten en de witte wijn en de salie.
laat de knoflook zo langzaam garen en de saus smaakgeven.
Bak de biefstukjes rondom snel bruin ongeveer 4 minuten en leg ze op een voorverwarmde schotel.
Giet een scheutje wijn in de braadpan en roer de baksels los. Giet er de saus met de knoflookteentjes bij en laat even doorsudderen.
Bind de saus eventueel met wat maismeel.
Schik de biefstukjes op een schaal met een teentje knoflook en een blaadje salie. Giet er wat saus over en dien snel op.
Wij aten er een korte pasta bij en gebruinde tomaatjes uit de oven.
Voor de tomaatjes zie volgend log.
© ellen