Begin niet aan dit recept als je geen goede, echte rijpe tomaten hebt. De bedoeling is dat ze door heel langzaam te garen, al hun overtollig vocht kwijtraken. Wat overblijft is de pure smaak van tomaat.
Voor vier personen;
10 verse, rijpe, middelgrote tomaten, doormidden gesneden.
3 eetlepels fijngehakte platte peterselie
4 theelepels fijngehakte knoflook
versgemalen zeezout en zwarte peper
3 eetlepels goede olijfolie
Verwarm de oven voor op 160 graden
Zet de tomaten met de snijkant naar boven in een ovenschaal, ze moeten strak naast elkaar staan want ze slinken nog wat. Strooi er de peterselie en knoflook over en het zout en de peper.
giet er de olijfolie over en zet de schaal in de voorverwarmde oven.
Bak ze zo minstens 1 uur! De tomaten slinken tot iets minder dan de helft. De schilletjes zullen gedeeltelijk geblakerd zijn maar niet verbrand. Wat je overhoud is een pure tomatensmaak.
Schep de tomaten op een schaal en bewaar de olie. (prima over de pasta).
Onbehoorlijk lekker!
Ik kocht vandaag biologisch geteelde tomaten en nog wat andere groenten op Bronlaak.
Ik heb nog tomaten over, morgen meer recepten met tomaten!