Pasta met paddenstoelenvulling…

28 oktober 017
De rust is weergekeerd op het Ministerie, de gasten zijn naar huis, Paul kijkt televisie, hond Max doet een dutje na de maaltijd en ik ga proberen te beschrijven hoe je de pasta met paddestoelenvulling zou kunnen maken.
Voor ruim 5 personen
Voor de pasta:
300 gram meel van harde tarwe
3 eieren
snuifje zout
De bloem op het werkvlak, kuiltje in het midden. In het kuiltje de eieren breken. De eieren even losroeren, en het zout erbij doen.
Kneed dan langzaam van binnen naar buiten, steeds een beetje meer bloem erbij tot je uiteindelijk een mooie deegbal hebt.
Laat het deeg een uur rusten onder folie.
Rol het pastadeeg uit. Met de pastamachine een paar keer stand 1 en dan steeds dunner. Met de hand en deegrol, uitrollen, weer opvouwen, uitrollen, enzovoorts.
Tot je een mooie dunne deeglap hebt waar je bijna de krant door kunt lezen!!!
Eén lange lap is niet te doen, dus ik heb een paar stukken gemaakt van 18 cm breed (breedte van de pastamachine) en 50 cm lang.
Kook de pastalappen 3 minuten in kokend water, giet af in een vergiet en stort de pasta dan in een pan met koud water. ( Dit omdat je even tijd nodig hebt om de rollen te maken, als je de pasta zó zou wegzetten wordt het een plakkerige massa).Pastarol met ham en champignons...
Voor de vulling:
ongeveer 500 gram paddestoelen
2 uien en 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
3 plakken gerookte ham of spek
200 gram gekookte ham, in dunne plakken
2 eetlepel olijfolie
1/4 room
Ui en knoflook even in de olie aanfruiten. Dan de paddestoelen in kleine blokjes snijden, en ook even meefruiten. Laat het geheel zo’n 10 minuten stoven, peper en zout toevoegen en de room. Je hebt nu een mooie smeuige ragôut.
De pastarol maken; Vis de pastaplakken één voor één uit het water. Beleg het deeg met plakken gekookte ham en leg in het midden een streep van het paddestoelenmengsel. Vouw de pasta dicht door de korte zijranden naar elkaar toe te klappen, en rol de pastaslurf op.
Vul zo een hele ovenschaal met rollen gevulde pasta.
Giet er nog wat room over en strooi op de toppen wat klontjes boter en geraspte Parmezaanse kaas.
Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Verdeel de pastarol aan tafel en dien op met wat Parmezaanse kaas en de saus uit de ovenschaal.

Het was een bijzondere maaltijd vandaag, onverwachts aten we de Keizer van Monera en de Koningin van de Grun Schût een hapje mee! Dat lijken wel Oostenrijkse toestanden; Keiser und Königin en dat allemaal aan onze simpele keukentafel!

Vooraf aten we Hollandse garnalen op een bedje van winterpostelein, tomaatje erbij en wat mayonaise.
28 oktober 014

En toe een stukje L’ Ami du Chambertin, affine au Marc de Bourgogne.
En natuurlijk een kopje espresso toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *