Broccoli en aardappeltjes uit de oven…

brocollisalade met tomaat en spekjes
Vandaag moet het eten allemaal een beetje simpel klaar te maken zijn. We hebben weinig tijd.
Paul komt uit nachtdienst, en ik moet eigenlijk nog wat thuis werken. Snel menu dus;
Broccolisalade; ik beschreef het recept hier al eens.
Vandaag natuurlijk een variant. (Iedere keer als ik een gerecht maak zijn er weer andere omstandigheden waardoor ook het recept verandert. Dat maakt koken leuk toch?)
Vandaag had ik nog een mooi stukje spek; het spek in kleine stukjes snijden even uitbakken en apart houden. Schik het spek over de groenten nadat je de dressing erover gegoten hebt.gegratineerde aardappeltjes
Aardappeltjes uit de oven;
De aardappels in grove blokken snijden en bijna gaar koken. Schik ze dan in een ovenschaaltje en strooi er met gulle hand vers geraspte Parmezaanse kaas over. Een klein scheutje room om het nòg smeuiger te maken en een beetje nootmuskaatrasp. Zet het schaaltje 10 minuten in een voorverwamde oven op 200 graden.We aten er een entrecôte bij, even snel om en om gebakken.
Een stukje kaas toe.
En espresso

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *