Salade van broccoli.

DSC_0020
Vandaag de hele dag in de tuin gewerkt, ongelofelijk hoe alles groeit in een week tijd. Gelukkig valt er nu een beetje regen, het dreigde te droog te worden, hoewel ik hoorde dat het hier toch flink geregend heeft afgelopen week. We bezochten vandaag de tuin van De Jongste Bediende en vriendin Marleen. Zij zijn inmiddels weer terug van hun supersnelle Tour de France en besteden de rest van hun vakantie aan het werken in hun enorme tuin. De eerste radijsjes proefden we gisteren al, de vroege aardappeltjes staan er prima bij en de boontjes worden vanavond nog vanuit de kweekpotjes in de volle grond gezet.

Door al het gedoe met internet, routers en weet ik wat, had ik niet veel zin meer in een ingewikkelde maaltijd; alweer snel klaar eten dus vandaag, maar wel met vitaminen! Een karbonaadje en wat worstjes (meegebracht uit Luxemburg natuurlijk) en daarbij een salade van broccoli. Het belooft een ‘tropisch’ weekend te worden, dus misschien een goed idee? Weer eens wat anders dan de gewone ‘groene sla’,  of, erger nog, zo’n salade van de super…

  •  Broccolisalade:
  • een struikje broccoli, de stelen afsnijden en de rest in mooie roosje verdelen
  • 1 rode ui
  • 5 kleine tomaatjes in vieren gesneden
  • 1 kleine rode ui, in heel fijne ringen gesneden
  • een paar zwarte olijfjes
  • dressing : olijfolie, mosterd, citroensap, peper en zout.

Gaar de broccoli-roosjes 3 minuten in kokend, gezouten water, giet ze af en laat ze even ‘schrikken’ in ijskoud water, dan blijven ze mooi groen. Schik ze dan samen met de tomaatjes, uienringen en olijven op een mooie schaal. Schep er de dressing over en klaar.

Maak een dressing van : olijfolie, mosterd, citroensap, peper en zout. Even goed kloppen tot je een ‘gebonden’ dressing hebt.

Kopje espresso toe met een glas hele bijzondere Armagnac, maar daarover later meer!

©ellen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *