Callia…

wbwlogo

De tweede woensdag van de maand betekent dat het Ministerie een eerste oordeel(tje) velt over de Wine Blogging Wine van deze maand.
Om het geheugen op te frissen: het gaat deze maand over twee Argentijnse wijnen, alle twee van de Bodega Callia. De ene wijn is gemaakt van louter Shiraz druiven, bij de andere is er ook nog Bonarda bij gemengd.
Ik heb zojuist even gespiekt bij onze wijnreferenten, maar tot nu toe heeft niemand iets recents gepubliceerd. Ik moet het dus alleen doen.

We dronken de wijn en het viel lang niet tegen. Het geurt allemaal heel behoorlijk. Naar bessen en kersen, dat is zeker. Die met de Borada is wat zachter, maar ook zoeter. De Bodega spreekt van “sweet tanines”. Zoete tanines, bestaat dat? En is dat het zoet wat we proeven?
Voorlopig is de single-Shiraz onze favoriet, omdat die ook zo te drinken is. De Shiraz-Bonarda gaat aan ons te snel vervelen. (Wat lomp uitgedrukt, maar ‘t is niet anders.) Wel deed de Shiraz-Bonarda het prima bij enkele gerechten. Bij de wat heftige specerijen van het Pikant Lamsvlees en bij de Risotto met paddenstoelen bleek dat zoetje nu juist een plus. En bij de Haas deden de wijnen het alle twee goed.

1 november 006

En hebben jullie dat allemaal uit twee flessen gepeurd, zijnde anderhalve liter? Nee lezer, wij van het Ministerie zijn van die proevers die veel moeten drinken om er iets van te snappen.
We hebben daartoe een “Bottelier”winkel gezocht, en gevonden in onze buurt. Die zit in Mierlo-hout (Ut Hawt) onder de rook van Helmond. We hebben meteen maar een voorraad ingeslagen, de maand is nog lang. Aardige bijkomstigheid is dat ze zes flessen aanbieden voor 25 euro.
Voor wie de deur niet uit wil, maar alsnog mee wil doen met Wine Blogging Wednesday, die kan via internet terecht bij het Meisje van Drinkblogo . En er schijnen nog een stel zelfstandige wijnboeren in de Shiraz te doe. (En de Mitra?)

Vanavond eten we eend. De Shiraz zou bij uitstek een begeleider zijn voor Confit de Canard. We zullen zien.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *