De paddestoelen zijn inmiddels droog. Onze wintervoorraad! “Cultuurschatten” zegt de Keizer van Monera altijd, en terecht! Ik vind dit echt een bezit waar ik nog een heel jaar plezier van heb.
Hier kunnen weer veel stoofschotels mee op smaak gebracht worden.
Ik bewaar de paddestoelen gewoon in afgesloten glazen potten.
Voor ik deze paddestoelen gebruik, week ik ze ongeveer 10 minuten in lauwwarm water. (* het water niet weggooien, je kunt het gebruiken als extra smaakmaker)
Het komt er dit jaar helaas niet van om nog andere conserveermethoden toe te passen. Meestal maak ik ook nog een paar potjes paddestoelen op olie met kruiden en knoflook. Heel lekker op salades!
De paddestoelen hadden dit jaar een grillig groeiseizoen en het lukte ons niet op het juiste moment op pad te gaan om ze te plukken.
Paddestoelen in de diepvries vind ik niet zo’n optie, ze worden wat waterig en de mooie geur gaat grotendeels verloren.