Biefstukreepjes uit de wok…

29 november 2006 003
Wegens groot succes zou je bijna zeggen…
Ik zie aan de tellers op Foodrank en op mijn eigen tellertje dat er erg veel mensen kijken/zoeken naar wok gerechten. Ik ben zelf eigenlijk helemaal niet zo dol op al dat wokken, ik vind het nogal eenzijdig en vaak vettig als het maar een beetje mis gaat. Paul vind Chinees/Indonesisch heel lekker en dan is een wok ideaal. Bovendien kun je heel snel een maaltijd bereiden in de wok. Vandaag weinig tijd en moe, dus hupla wokken maar….
soort Chinees;
2 biefstukken, in reepjes gesneden (ik gebruik hiervoor ribeye, een biefstuk met wat vet aan de rand)
Maak een marinade van;
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel mushroom sojasaus
1 teentje knoflook platslaan en fijnhakken
1 rode peper fijngesneden
wat vers geraspte gember
1 theelepel sesamolie
De marinade goed mengen en de reepjes vlees er een half uur in marneren.
Verwarm in een hete wok een lepel olie en bak het vlees snel om en om. Voeg de marnade toe en verwarm nog even. Strooi er wat vers gehakte koriander over en dien snel op.

Ik had vandaag een andere maaltijd in gedachten, bij de gewokte biefstuk pasten de groenten van vandaag niet zo (ik had witlof gekocht). Dus moest ik maar iets maken van wat er nog in de koelkast was; paprika en courgette en wat ruccolasla.
Ook dat kun je prima wokken. Teentje knoflook in de wok, paprika in stukjes erbij, courgette in stukjes erbij, lepel zwarte bonenpasta (Chinees) erbij voor de pikante toets en helmaal op het laatst wat verse ruccola.
Wij aten er rijst bij en dronken een eenvoudige witte wijn.

Espresso toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *