WbW…

wbwlogo

De laatste woensdag van de maand betekent een oordeel vellen over de Wine Blogging Wine van deze maand. De vooraf gaande bespiegelingen kun je terug lezen onder deze link. En voor alle duidelijkheid, het ging om twee wijnen van de Argentijnse Bodegas Callia: 2005 Shiraz en 2005 Shirza-Bonarda.

Ingewikkeld vonden we het deze keer. Vooral ook omdat we ons niet beperkten tot het proeven van een enkel glas, maar de wijn uittestten onder verschillende omstandigheden. Om met het goede te beginnen: de wijnen houden zich heel aardig staande bij stevige maaltijden. Bij haas, bij pittig lamsvlees en bij overdadig knoflok.

Anders wordt het wanneer je gewoon een avond rustig zit te drinken. De Shiraz-Bonarda is opgepept met onwenselijk zoet en de Shiraz verveelt na twee glazen. Ellen is het meest uitgesproken in haar oordeel: zij vindt het niks. Ik ben iets milder, maar ik geloof niet dat ik de wijnen nog ooit zal aanschaffen. En dat hoeft ook niet, er zijn zoveel wijnen te vinden in deze prijsklasse die veel beter aansluiten bij onze smaak.

Slechte wijnen zijn het overigens niet. En de prijs-kwaliteitsverhouding lijkt heel aardig te kloppen (4,50 euro). Uiteindelijk komt het erop neer dat de wijn geconstueerd lijkt voor een hele brede markt. Voor elk wat wils en voor niemand iets bijzonders. Zoet, zacht, makkelijk, karakterloos. Gemikt op een zo breed mogelijk publiek. Voor ons: laat maar.

En voor een meer vinologisch oordeel: lees onze wijnreferenten:

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *