Romige pompoensoep met Parmezaanse kaas en salie

pompoensoep met kaas

Na alle drukte van de afgelopen dagen hadden we een dagje rust. Paul ging weer door met het overzetten van de oude artikelen en  ik redderde wat in huis en haard. Dat alles nog steeds met alle keukendeuren open! Het is gewoon te gek voor woorden, het blijft maar mooi zonnig weer! Toch hadden wij zin in soep, dikke, romige soep. De pompoen in de vensterbank keek mij aan…Tsjak…Zo’n ding ligt dan wel mooi te wezen , maar het is ten slotte ook eten!

Voor vier personen

 • 500 gram pompoenvlees (pompoen doormidden snijden, schillen, de zaden verwijderen, en in blokjes hakken
 • 2 tenen knoflook, pleten en fijnhakken
 • 4 flinke aardappelen, schillen en in blokjes snijden
 • 6 blaadjes salie
 • 1 liter kippenbouillon of groentenbouillon
 • een flinke scheut room
 • peper, zout
 • 75 gram Parmezaanse kaas (zelf raspen)
 • wat nootmuskaat, chilipoeder
 • een paar sneedjes oud stokbrood

Verwarm de bouillon en doe er de aardappelen, pompoen, salieblaadjes  en knoflook bij. Breng opnieuw aan de kook en laat de groenten ongeveer 30 minuten garen. Vis de salieblaadjes eruit en pureer de groenten met de staafmixer. Voeg een flinke scheut room toe en naar smaak nootmuskaat, chilipoeder, peper en zout. Roer er een handvol versgeraspte Parmezaanse kaas door en warm nog even door.

Verwarm de oven (grilstand) op 170 graden. Schep de soep in vuurvaste soepkommen. Leg er twee stukjes brood op bestrooid met kaas. Strooi er nog wat chilipoeder over en zet de kommen even onder de grill tot de kaas gesmolten is.

Prima lunchgerecht!

© ellen.

 

2 thoughts on “Romige pompoensoep met Parmezaanse kaas en salie

 1. Mag ik jullie een tijd- en snijongelukkenbesparende tip geven? Pompoen hoef je dus niet te schillen (in ieder geval niet die oranje). De schil wordt door het koken zacht en kun je gewoon meepureren (of opeten, als je b.v. pompoen in de oven roostert). Mocht je om een of andere reden de schil er toch af willen hebben, kook of rooster hem dan eerst in niet te kleine stukken en snijd de schil er daarna (heel gemakkelijk) af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *